POTREBE MLADIH ZA INFORMISANJEM U ZEMLJAMA ZAPADNOG BALKANA – FINALNI IZVJEŠTAJ

by | Oct 24, 2023 | aktivnosti, novosti, YinfoPioneers

U okviru Erasmus+ projekta “YinfoPioneers -Informativni servisi za mlade na Zapadnom Balkanu“ sprovedeno je istraživanje putem fokus grupa sa mladima u zemljama Zapadnog Balkana (Bosna i Hercegovina, Sjeverna Makedonija, Abanija i Crna Gora), a koje imaju za cilj da ispitaju potrebe mladih u oblasti pristupa kvalitetnim informacijama.

Pitanja su osmislili istraživači sa Fakulteta društvenih nauka, poslovanja i ekonomije Univerziteta Åbo Akademi (Finska) i sprovedena su od strane partnera projekta: Omladisnki resursni centar – Tuzla (BiH), NVO CEREBRA (BiH), Poraka Nova (MKD), Youth Voice Network of Organizations (ALB) i Foruma MNE (CG).

Kako u svim pomenutim zemljama ne postoje Omladinski informativni centri kao u drugim evropskim zemljama, te se mladi informišu ad – hoc, kroz ove razgovore željeli smo da provjerimo  i prepoznamo koje su to potrebe u odnosu na pristup kvalitetnim informacijama.

Prikljupljeni podaci će, između ostalog, služiti organizacijama u ovom regionu da razviju strategiju za informiranje mladih.

Finalni izvještaj možete pronaći na sljedećem linku.

0 Comments

contact

  • Ulica Bratstva i jedinstva 4, 81000 Podgorica
  • +382 (0) 20 602 710
  • montenegro@forum-mne.com

© 2019 - Forum Mne