NAŠA PRIČA

FORUM MLADI I NEFORMALNA EDUKACIJA (Forum MNE) je aktivan u Crnoj Gori od 2002, prvo kao PRONI Institut za socijalnu edukaciju mladih, potom kao Forum Syd, a od marta 2007. godine kao Forum MNE. Forum MNE je 28. marta 2007, odlukom osnivačke skupštine Foruma MNE i odbora Forum Syd iz Švedske, prerastao u lokalnu organizaciju iz međunarodnog projekta. Forum MNE radi na polju razvoja lokalnih strategija za razvoj zajednica kroz neformalno obrazovanje i omladinski rad.

Od osnivanja, donator koji je podržavao najveći dio programa je SIDA – švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju. Od 2006. godine Forum MNE je ostvario saradnju sa velikim brojem međunarodnih i nacionalnih donatora kao što su ERSTE fondacija, Evropska komisija, Fondacija braće Rokfeler, Savjet Evrope, Balkanski fond za demokratiju, Američka ambasada, a istovremeno je započeo proces umrežavanja kako na lokalnom tako i na nacionalnom i evropskom nivou.

Organizacija zapošljava 7 osoba, 10 trenera i ima mrežu od oko 250 omladinskih radnika i 100 volontera. Organizacijom upravlja odbor sastavljen od pet članova. Skupštinu organizacije čine predstavnici mladih ljudih/ grupacija mladih s kojima Forum MNE radi, partnerskih organizacija civilnog društva i državnih institucija.

Organizacija ima razvijena pravila i procedure o upravljanju ljudskim kadrovima, zaštiti djece, osiguranju kvaliteta omladinskog rada u zajednici, razvoju mreže volontera, organizovanju obrazovnih razmjena mladih i volontera i organizovanju omladinskih kampova. Forum MNE ima jasne finansijske procedure i razvoj programa zasniva na participativno razvijenim dugoročnim strateškim planovima.

Kancelarija Foruma MNE se nalazi u Podgorici, na adresi Bratstva i jedinstva 4.

contact

  • Ulica Bratstva i jedinstva 4, 81000 Podgorica
  • +382 (0) 20 602 710
  • montenegro@forum-mne.com

© 2019 - Forum Mne