NEDELJA GLOBALNOG OBRAZOVANJA 2023!

by | Nov 7, 2023 | aktivnosti, novosti

,,Nedelja globalnog obrazovanja’’ je svjetska inicijativa za podizanje svijesti i poziv da zajedno razmislimo o našem svijetu, koristeći globalno obrazovanje kao sredstvo solidarnosti i promjena. Pridružite se ostalim globalnim građanima u ovoj nedelji akcije i doprinesite održivom i pravednom svijetu. Podijelite svoja rješenja kako bismo preispitali naše navike i načine života, trošenja i konzumiranja ali i pronalaženje novih načina obrazovanja i socijalizacije.

Tokom ,,Nedelje globalnog obrazovanja’’, organizacije civilnog društva, omladinske organizacije, razvojne organizacije, lokalne i nacionalne samouprave, organizacije zasnovane na vjeri i drugi akteri okupljaju se kako bi podigli svijest o značaju saradnje za zaštitu našeg svijeta i budućnosti kroz brojne aktivnosti: debate uživo i razgovore, festivale kratkog filma, takmičenja u plakatima, globalna predavanja, radionice, kampanje na društvenim mrežama i još mnogo toga.

Prikupljanje i spajanje ideja je od suštinskog značaja za ovu globalnu inicijativu. Sve zainteresovane zemlje članice Savjeta Evrope mogu da učestvuju na Globalnoj nedelji obrazovanja tako što će kontaktirati nacionalne koordinatore, direktno se uključiti u neke od aktivnosti koje su već planirane ili predlažući nove.

Povodom pripreme za obilježavanje Nedjelje globalnog obrazovanja, 6. oktobra je održana informativna sesija za predstavnike obrazovnih ustanova, a više o tome možete naći OVDJE.

Tema za ovu godinu je ,,Mir za planet. Planeta mira.’’

Svi su pozvani! #GEW23

Svoju aktivnost možete prijaviti OVDJE.

0 Comments

contact

  • Ulica Bratstva i jedinstva 4, 81000 Podgorica
  • +382 (0) 20 602 710
  • montenegro@forum-mne.com

© 2019 - Forum Mne