O KURSEVIMA:

  1. Digitalne vještine

Bilo da ste u potrazi za novim zaposlenjem u IT industriji ili želite da započnete sopstveni biznis, digitalne vještine su nešto što je ključ svakog uspjeha. Tokom naše šestomjesečne obuke svim svojim polaznicima pružamo mogućnost da unaprijede i steknu nova znanja i vještine kada su u pitanju ICT tehnologije. Ova obuka vam pruža mogućnost da istražite smisao digitalnog svijeta i načine na koje digitalizacija utiče na naše promjene života i rada. Pohađanjem ovog kursa poboljšaćete svoje kapacitete u sledećim oblastima: Korišćenje računarskog poslovanja i Uvod u Internet; Dizajn; Marketing; Web razvoj i CMS WordPress. Otkrićete i upoznati se sa uticajima digitalizacije na industriju i generalno poslovanje, ali i biti u poziciji da razmotrite sve povoljnosti kao i izazove koje ona nosi sa sobom.  Obuka ima za cilj da svi zainteresovani ojačaju svoje znanja i vještine koje su obavezne prilikom zapošljavanja. Interaktivna praksa i iskusni mentori će zasigurno podići nivo vaših praktičnih znanja, pripremiti vas za zaposlenje i rad na stvarnim biznis projektima.  Obogatićemo tok teorijske obuke kroz predavanja, praktične zadatke i zajednički rad na projektima.

1.1. O predavačima:

Boris Banjac

BSc. ekonomije- Ekonomski fakultet, Univerziteta Crne Gore.

Posjeduje izuzetno iskustvo u upravljanju operativnim zadacima i strategijskim aspektima, organizaciji, dokumentovanju i praćenju statusa projekata usmjerenih ka ostvarenju postavljenih ciljeva.  Njegovo iskustvo se odnosi, ali ne ograničava na sledeće: Software za elektronsko glasanje, DMS (system za upravljanje dokumentima i radnim rokovima), CMS software-ima, itd. On je neko ko koodinira kompletnim procesom razvoja projekata saglasno AGILE metodologiji. Kada su u pitanju njegove digitalne vještine, napomenućemo samo neke: Microsoft Office Suite (Word, Excel, PowerPoint), PDF editor, Google Chrome, E-mail, diverse platforms (Zoom, Meets, Skype, Webmax), Trello, Adobe XD Slack, JIRA.

Drazen Stojović

Dizajn menadžer- Amplitudo

Iza sebe ima 6 godina aktivnog iskustva u oblastima dizajna, uključujući grafički dizajn, brendiranje, *motion* grafiku i korisničkom interface-u. Trenutno je vodeći UX / UI dizajner, predvodi i mentoriše tim mladih i strastvenih talentovanih ljudi, uključujući i pripravnike, ilustratore i grafičke dizajnere. Prethodne godine je dobio priliku i poziv da predaje web dizajn na Fakultetu vizualnih umjetnosti studentima 3. godine. Dražen kaže da ga je oduvijek fascinirala umjetnost i činjenica da je tehnologija stvari učinila jednostavnijima kroz računarske aplikacije i mobilne aplikacije koje su našle direktnu primjenu u dizajniranju i osmišljavanju nečeg uzbudljivog. Uspješno je kreirao korisničko iskustvo i korisnički interfejs za mobilnu i web aplikaciju, portale i odredišne stranice (landing pages).

Stefan Aleksic

Iskusni marketing menadžer, sa pozitivnom praksom na tržištu kada su u pitanju informacione tehnologije i marketing industrija. Vodi jedan od najvećih marketinških timova u Crnoj Gori. Mišljenja je da su marketing  menadžeri najbitnija veza između kompanije i njenih klijenata, kao i da je taj udio u važnosti same uloge mnogo veći nego što je ta uloga prepoznata. On je neko ko uvijek uspijeva ispuniti ciljeve kompanije, ali takođe tvrdi da iza uspjeha nikad ne stoji samo jedna osoba, već cijeli tim. Bavi se online i offline marketingom za potrebe kompanije. Njegovi listu klijenata čini oko 50 klijenata iz zemlje i inostranstva.

Bojan Lozo

Softverski inženjer

Iskusni Senior web programer sa izuzetnim profesionalnim iskustvom u back-end programskim jezicima, procesima migracije podataka, kao i dizajnu baze podataka. Radi na razvoju web aplikacije korporativnog nivoa, uporedo s razvijanjem baze podataka i planiranjem faza projekta. Iskusan u svim fazama projekta, koristi agilnu metodologiju i alate poput JIRA-e. U svom svakodnevnom radu koristi PHP-a, Laravel i Spring Boot. Razvio je prilagođeno rješenje za upravljanje radnim tokovima i upravljanje dokumentacijom. Posjeduje osnovne vještine za rad u Angular-u.

Miloš Janković

Specialista (spec. sci) Informacionih tehnologija

Vrlo iskusan ICT developer i web administrator, vrlo je uspješan kada je u pitanju web development i consulting velikih i eminentnih kompanija. U kompaniji je odgovoran za back-end i front-end razvoj, uključujući procese kreiranja WordPress tema i dodataka. Kada su u pitanju programske vještine koje koristi u svom svakodnevnom radu izdvaja:  PHP, HTML5, CSS3 i JavaScript. Posjeduje izuzetno visoko znanje kada je u pitanju poznavanje industrijskih trendova i sistema upravljanja sadržajem. Posjeduje iskustvo kada je u pitanju responzivni i prilagodljivi dizajn. Također, u potpunosti razumije tokove procesa web razvoja, razvoja programa generalno, uključujući dizajn, njegov razvoj i implementaciju.

  1. Meke vještine

Meke vještine su izuzetno cijenjene na tržištu rada i uključuju skup veština koje osoba može primeniti na različitim radnim mjestima i u industriji. U okviru kursa za meke vještine završićete tri različita modula:

Tehnike poslovne komunikacije- I modul

Redizajn ličnih vještina: kreiranje i unaprjeđivanje strategija uspjeha- II modul

Transformacija sukoba – regional modul

Svaki modul uključuje teoriju i praktični rad i traje po 4 dana. Prva dva modula će se održati u Podgorici, a treći- transformacija sukoba, u Bosni i Hercegovini, pri čemu ćete dobiti priliku da upoznate mlade ljude iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova i Albanije.

U okviru ovog kursa imaćete priliku da razvijete proaktivni pristup problemima koji se javljaju na radnom mestu, vještine kritičkog mišljenja, naučite da efikasno komunicirate, uspešno radite u timu koristeći individualne kapacitete kao resurs, razvijte otpornost i samopoštovanje kako bi pružali adekvatne odgovore na brze promjene i stresne situacije na poslu.

  1. Karijerno savjetovanje:

Kurs karijernih vještina ti nudi mogućnost da upoznaš sebe u svijetlu svoje karijere i budućnosti a na jedan uzbudljiv i drugačiji način. Na tom putu ti pomažemo da osmisliš svoje karijerne ciljeve, a uz podršku savjetnika i rad sa grupom vršnjaka kreiraš svoj karijerni plan, niz koraka koji te vode do ostvarenja tvog cilja. Imaćeš mogućnost da radiš sa savjetnicom i koučem 1na1, u manjoj i velikoj grupi. Tokom kursa upoznaćeš bolje sebe, razumjeti svijet rada, definisati svoje ciljeve, osmisliti i napraviti prve korake ka cilju. Najvažnije izaći ćeš sa kursa sa praktičnim znanjima i vještinama kao što su pisanje biografije, pravljenje profila, prezentacija i komunikacija sa budućim posloavcima. Sve to uz puno podrške, na zabavan i interaktivan način.

3.1. O trenerima: 

Milena Nikolić 

Magistar psihologije, EMCC senior practitioner individual & team coach

Owner @koucingtim, partner @koucingcentar

Još tokom studija počela je da radi kao prva savjetnica za karijeru u regionu, pomažući mladima u školama da osmisle svoj karijerni cilj i put. Dolaskom u Crnu Goru počinje da radi kao agencijski HR pomažući pronalaženje pravih spojeva između poslodavaca i onih koji traže zaposlenje. Od 2012. godine njena misija je podrška pojedincima i organizacijama da rastu i razviju se.

Uživa da pomaže drugima da postave i ostvare svoje profesionalne i karijerne ciljeve. Istovremeno osjeća se komforno u situaciji kada njeni klijenti vjeruju da nisu stigli tamo (još J ).

Bojana Perović

Specijalista za Poslovnu psihologiju i menadžment | Karijerni konsultant

Osnivačica i izvršna direktorica @ Minuta do posla

Napravila je pauzu tokom studija na Univerzitetu “La Sapienza” u Rimu kada je regrutovao agent Disney Cruise Line kompanije. Da skrati priču: zaljubila se se u posao regrutera i odlučila da razvija karijeru u tom pravcu! 🙂  Njeno freelance iskustvo i iskustvo rada u agencijama dali su joj vjetar u leđa da pokrene svoju agenciju za karijerno savjetovanje i zapošljavanje, sa misijom da učini traženje posla zabavnim i lakšim!

  1. Sajam poslova:

Nakon završetka 6-mjesečnog programa osposobljavanja dobićete priliku da vas povežemo s potencijalnim poslodavcima. Na događaju pod nazivom „Sajam poslova“ imaćete priliku predstaviti svoj rad predstavnicima IT sektora i ostalih biznisa koji će biti pozvani kao potencijalni poslodavci. Imaćete jedinstvenu priliku da pokažete sve ono šta ste naučili tokom šestomjesečne obuke i to kroz predstavljanje i odgovaranje na pitanja potencijalnih poslodavaca. Ovo će biti jedinstvena prilika da predstavite svoje vještine, svoj finalni projekat i sebe kao profesionalca u IT industriji koji traži posao.

5. Vremenski okvir: