POZIV ZA MLADE ZA UČEŠĆE U 02HERO KURSU PREDUZETNIŠTVA

by | Jun 16, 2022 | Moja karijera

Mlada si osoba koja želi da razvije biznis ideju uz podršku iskusnih mentora i uspješnih preduzetnika i preduzetnica? Ovo je poziv za tebe!

Klikni OVDJE i pridruži se našoj grupi preduzetnika i preduzetnica!

02hero kurs preduzetništva u IT-ju je besplatan program razvijen kao podrška mladim i kreativnim ljudima (17-30 godina) koji žele da razviju IT ili drugu biznis ideju ali ne znaju odakle tačno da krenu ili im samo treba pomoć da svoj proizvod uspješno plasiraju na tržište i dobiju sredstva za dalji razvoj.

Kako se registrovati- kao preduzetnik/ca ili DOO? Kako napisati biznis plan? Gdje dobiti sredstva? Koji su to alati potrebni za uspješan marketing? Kako odrediti ciljnu grupu?…

Od ideje do pokretanja sopstvenog biznisa postoji dosta pitanja, a ono po čemu se ovaj program odvaja od ostalih je što ti nudi odgovore na sve njih, i to na jednom mjestu uz praktične savjete nekih od najuspješnijih preduzetnika i preduzetnica u Crnoj Gori.

Šta ti ovaj program nudi:

  • Upoznavanje sa HCD pristupom, osnovama biznis plana i modela, kao i pravnim i računovodstvenim poslovima neophodnim za pokretanje i upravljanje biznisom (4 dana obuke);
  • Identifikovanje ciljne grupe, formulisanje ključnih poruka ka potencijalnim klijentima, kao i razvoj vizuelnog identiteta i digitalne marketing strategije (2 dana obuke);
  • Razmjena iskustava i umrežavanje sa mladima iz regiona na obuci u Srbiji (4 dana obuke);
  • Istraživanje potreba tržišta i razvoj biznis planova uz mentorsku podršku iskusnih preduzetnika i preduzetnica (avgust- decembar);
  • Promociju biznis ideje na regionalnoj platformi.
  • Učešće na takmičenju biznis ideja i priliku da osvojiš nagradu;

Ko se može prijaviti?

Ako imaš 17-30 godina i želiš da razviješ IT ili drugu biznis ideju- onda je ovaj program za tebe!

Kurs je kreiran za 20 mladih, a prioritet tokom procesa odabira imaće mladi ljudi koji nisu zaposleni i nisu u procesu obrazovanja.

Za prijavu možeš imati već spremnu ideju, ali i ne moraš- dovoljno je da imaš znanja i vještina u nekoj od IT oblasti i mogućnost sporazumijevanja na engleskom jeziku.

Tokom rada sa mentorima učesnici će biti podijeljeni u parovima, pa ako sa nekim dijeliš svoju ideju ovo je odlična prilika da zajedno učestvujete u programu i razvijete biznis plan! Moguće je i individualno i prijavljivanje u timovima od 3 osobe.

Ukoliko se prijavljuješ u paru ili timu od 3 osobe važno je da svaka osoba iz para/tima ispunjava kriterijume.

Program obuke je potpuno besplatan, uz uslov od najmanje 80% pohađanja programa. Prije početka programa, svaki učesnik/ca će potpisati ugovor o stipendiranju, a sve informacije će biti dostupne tokom intervjua.

Polaznicima će biti obezbijeđeni i svi uslovi za rad, uključujući i korišćenje računara. Na tebi je samo da okupiš tim i prijaviš se! 

Kako se prijaviti?

Vrlo lako! Klikni na link ispod:

Aplikaciona forma

Prijave su otvorene do 04.07. u 23:59h.

Ukoliko se prijavljuješ u paru ili timu od 3 osobe važno je da svaka osoba iz para/tima ispunjava kriterijume.

U slučaju da imaš bilo kakvih dodatnih pitanja ili ti treba pomoć oko ispunjavanja prijave slobodno nam piši. Kontakt osoba je Jelena Fuštić, fustic.jelena@forum-mne.com, 069355139.

Važni datumi:

Poziv otvoren                          16- 04.07.2022.

Intervjui                                    4- 7.07.2022.

Potpisivanje ugovora              8.07.2022.

Program obuka                       Jul 2022.- januar 2023.

Kalendar:

A evo i ko će raditi sa vama:

Aleksandra Anđelić

Danka Ćetković

Darko Ivanović

Jasna Pejović

Nikola Pješčić

Srećno!

*Poziv je dio regionalnog projekta pod nazivom “Moja karijera na putu do heroja- jačanje mreže organizacija civilnog društva Zapadnog Balkana za sprovođenje integrisanog modela usluga za zapošljivost mladih i buduće poslove 4.0 digitalne revolucije“, koji u Crnoj Gori sprovodi Forum MNE u saradnji sa CZOR (Srbija), CEM (BiH), TOKA (Kosovo) i YSC (Albania), uz finansijsku podršku Evropske unije i Ministarstva javne uprave Crne Gore.

0 Comments

contact

  • Ulica Bratstva i jedinstva 4, 81000 Podgorica
  • +382 (0) 20 602 710
  • montenegro@forum-mne.com

© 2019 - Forum Mne