Uspješne priče

by | Aug 4, 2019 | aktivnosti, novosti, Podijeljena-proslost, projekti

Uspješne priče je aktivnost nastala u sklopu promo kampanje projekta Podijeljena prošlost – zajednička budućnost koji sprovodi OKC Banjaluka, a finansira EU.

Kultura i zajednički jezik za nove mostove je projekat koji je realizovala NVO Avlija, a koji je podržan kroz program malih grantova u sklopu projekta Podijeljena prošlost – zajednička budućnost. Uspješnu priču NVO Avlije, čiji je glavni cilj jačanje uvjerenja da je zajednički jezik (bosanski, srpski, hrvatski, crnogorski), književnost na zajedničkom jeziku kao i zajedničko kulturno nasljeđe prednost u procesu pomirenja i izgradnje mira na zapadnom Balkanu, možete pročitati OVDJE.

Omladinski forum teatar – alat za rekonstrukciju procesa pomirenja je projekat čiji je cilj da doprinese pravičnoj, ravnopravnoj i interkulturalnoj lokalnoj zajednici podizanjem svijesti javnosti i osnaživanjem mladih. Projekat je realizovao Omladinski Kulturni centar Herceg Novi, a Publikaciju možete pogledati OVDJE.

Izgradnja mira – prioritet moje zajednice je projekat koji je realizovala NVO Novi horizont, čiji je glavni cilj jačanje interkulturalnog dijaloga, izgradnja povjerenja i promovisanje mira među mladima u lokalnoj zajednici i šire, kao i stvaranje novog omladinskog potencijala kroz obuku vršnjačkih edukatora kroz poseban obrazovni program o interkulturalnom dijalogu i izgradnji mira. Publikaciju možete pogledati OVDJE.

Projekat se realizuje u partnerstvu sa 18 organizacija Zapadnog Balkana i Turske i to: Forum mladih i neformalna edukacija, Crna Gora; Omladinski komunikativni centar (OKC),MOVIT-Zavod za razvoj mobilnosti mladih Ljubljana; Interkulturelles Zentrum, Austrija; Institut za socijalna istraživanja Zagreb; Mirovna grupa mladih Dunav, Hrvatska; Regionalna zaklada za lokalni razvoj – Zamah Hrvatska; Omladinski resursni centar Tuzla, Edukativni centar Kruševac, Srbija, Centar za ratnu traumu, Srbija; Pokret gorana Vojvodine; LENS, Kosovo; Beyond Barriers, Albanija; Omladinski kulturni centar Bitolj, MK; Progres Institut za socijalnu demokratiju, MK;Toplum Gonulluleri Vakfi, Turska;EUROCLIO-evropsko udruženje učitelja istorije,Holandija, Mreža mladih Jugoistočne Evrope, BiH;

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

contact

  • Ulica Bratstva i jedinstva 4, 81000 Podgorica
  • +382 (0) 20 602 710
  • montenegro@forum-mne.com

© 2019 - Forum Mne