TRENING ZA TRENERE U OBLASTI MEDIJSKE PISMENOSTI I INTERKULTURALNOG DIJALOGA

by | Feb 23, 2023 | aktivnosti, Mladi Zapadnog Balkana, novosti

Institut za medije i različitosti – Zapadni Balkan u saradnji sa partnerima: Udruženje Omladinska novinska asocijacija u Bosni i Hercegovini (ONAuBiH), Forum mladi i neformalna edukacija (Forum MNE) i Mladinski obrazoven forum – MOF raspisuje konkurs za učesnike i učesnice treninga za trenere u oblasti medijske pismenosti i interkulturalnog dijaloga.

Poziv je otvoren u okviru projekta Mladi zapadnog Balkana – Virtuelna razglednica koji za cilj ima da poboljša medijsku pismenosti i podstakne kritičko razmišljanje mladih, kao i da stvori interkulturalni dijalog između mladih u Srbiji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini. Želimo da osnažimo mlade ljude da budu društveno angažovani/e, informisani/e, kritički nastojeni/e, a medijsku i digitalnu pismenost, kao i povećanu vidljivost mladih u medijima vidimo kao sredstvo postizanja tog cilja.

Polaznike/ce očekuje dinamičan i zanimljiv program koji se sastoji iz četiri dvodnevna modula – tri modula koji će se sprovoditi onlajn i poslednjeg modula koji će se sprovesti uživo, u Podgorici. Nakon uspješno završenih modula, svaki trener će facilitirati 6 do 8 virtuelnih interkulturalnih razmjena za srednjoškolce/ke i studente/kinje gde će biti podstaknuta diskusija između mladih iz četiri zemlje Zapadnog Balkana – Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija.

Polaznici i polaznice koji budu učestvovali na svim modulima i pokazali zalaganje tokom i nakon modula,  dobiće sertifikat o završenom treningu. Nakon uspješno završenih interkulturalnih razmjena svi polaznici i polaznice treninga, sada facilitatori i facilitatorke, dobiće i novčanu naknadu u iznosu od 500 eura (bruto iznos).

Polaznici i polaznice će imati priliku da putuju, upoznaju i učestvuju u interkulturanom dijalogu sa mladima širom regiona, ali i da podstaku druge mlade ljude na razmjenu i upoznavanje svojih vršnjaka iz regiona.

Projekat Mladi zapadnog Balkana – Virtuelna razglednica predviđa i godišnje multimedijalno takmičenje Različitost u mojoj zajednici gdje će polaznici/e programa ali i učesnici/e interkulturalnih razmena moći da iskoriste svoju kreativnost i vještine proizvodnje medijskih sadržaja i osvoje vrijedne nagrade.

Više informacija o trening i uslovima konkursa možete preuzeti OVDJE.

Konkurs je otvoren do 17. marta (do 23:59h).

Prijava, koju čini popunjen prijavni formular (koji možete preuzeti OVDJE ) i CV, se podnose putem e-maila na: aleksandar@media-diversity.org.

Prilikom prijave obavezno navesti preferenciju za rad sa studentima ili sa srednjoškolcima.

Prijave pristigle nakon gore navedenog roka neće se razmatrati.

Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije u vezi sa konkursom pišite nam na: aleksandar@media-diversity.org

Projekat Mladi zapadnog Balkana – Virtuelna razglednica se realizuje uz finansijsku podršku Evropske unije.

0 Comments

contact

  • Ulica Bratstva i jedinstva 4, 81000 Podgorica
  • +382 (0) 20 602 710
  • montenegro@forum-mne.com

© 2019 - Forum Mne