Regionalni sastanak konzorcijuma organizacija civilnog društa u oblasti prevencije i suzbijanja nasilnog esktremizma

by | Nov 17, 2019 | aktivnosti, novosti

Četvrti regionalni sastanak konzorcijuma organizacija civilnog društa u oblasti prevencije i suzbijanja nasilnog esktremizma održan je u Novom Pazaru od 15. do 17. novembra, 2019.

Događaj je dio projekta „Zajednice na prvom mjestu: Kreiranje hub-a organizacija civilnog društva koji će se baviti pitanjem nasilnog ekstremizma – od prevencije do reintegracije“ koji Forum MNE sprovodi u partnerstvu sa Centrom za pravne građanske inicijative (Albanija), organizacijom Nada i domovi za djecu (Bosna i Hercegovina), Partnerima Kosova – Centrom za upravljanje konfliktima (Kosovo), Centrom za zajedničku osnovu (Sjeverna Makedonija) i Kulturnim centrom DamaD (Srbija), a uz finansijsku podršku Evropske unije i Ministarstva javne uprave Crne Gore.

Na sastanku se razgovaralo o programu izgradnje kapaciteta koji se trenutno sprovodi u svim zemljama Zapadnog Balkana, planiranom programu malih grantova, kao i o stepenu uključenosti civilnog sektora u sprovođenju i kreiranju politika u oblasti prevencije i suzbijanja nasilnog ekstremizma.

Članove konzorcijuma primio je i g-din Nihat Biševac, gradonačelnik Novog Pazara sa kojim su razgovarali o važnosti regionalne saradnje i uključivanju lokalnih aktera u aktivnosti prevencije i suzbijanja nasilnog esktremizma.

Konzorcijum se sastao i sa predsjednikom Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, muftijom Mevludinom Dudićem. Mešihat je usvojio Strategiju za prevenciju bolesti zavisnosti, nasilja i svih oblika ekstremizma mladih u Sandžaku i otvoren je za podršku svim projektima koji se rade za dobrobit građana i koji su u skladu sa principima vjere.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

contact

  • Ulica Bratstva i jedinstva 4, 81000 Podgorica
  • +382 (0) 20 602 710
  • montenegro@forum-mne.com

© 2019 - Forum Mne