Promovisati toleranciju riječima i djelima

by | Nov 16, 2019 | aktivnosti, novosti

Slatkom pazarskom sofrom i puštanjem balona sa porukama prijateljstva i tolerancije obilježen je Međunarodni dan tolerancije u Novom Pazaru. Događaj je dio posjete i regionalnog sastanaka konzorcijuma organizacija cilvilnog društva iz regiona Zapadnog Balkana koji je organizovao Kulturni centar Damad.

Mladi koji se se okupili poručili su da ne treba da budemo tolerantni jedino prema naslilju.

Događaj je bio prilika i za promociju regionalnog projekta „Zajednice na prvom mjestu: Kreiranje hub-a organizacija civilnog društva koji će se baviti pitanjem nasilnog ekstremizma – od prevencije do reintegracije“ koji Forum MNE sprovodi u partnerstvu sa Centrom za pravne građanske inicijative (Albanija), organizacijom Nada i domovi za djecu (Bosna i Hercegovina), Partnerima Kosova – Centrom za upravljanje konfliktima (Kosovo), Centrom za zajedničku osnovu (Sjeverna Makedonija) i Kulturnim centrom DamaD (Srbija), a uz finansijsku podršku Evropske unije i Ministarstva javne uprave Crne Gore.

”Ono što civilni sektor pokušava da uradi u sledeće tri godine jesete da osigura da sva naša društva budu bezbjedna, da naši mladi ostanu u svojim zemljama i osjećaju se sigurno. Pored državnih institucija i škola, civilni sektor igra važnu ulogu kad je prevencija nasilnog ekstremizma i radikalizacije u pitanju”, rekla je izvršna direktorka Foruma MNE, Elvira Hadžibegović Bubanja.

Međunarodni dan tolerancije obilježava se od 1996. godine kao dan poštovanja i uvažavanja drugačijih od nas.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

contact

  • Ulica Bratstva i jedinstva 4, 81000 Podgorica
  • +382 (0) 20 602 710
  • montenegro@forum-mne.com

© 2019 - Forum Mne