SERVISNO UČENJE ZA INKLUZIVNIJE DRUŠTVO

Cilj projekta je aktivna uloga praktičara u obrazovanju i cjelokupnom razvoju djece i mladih kroz servisno učenje. Kroz projekat se nastavlja uvođenje i unapređenje koncepta servisnog učenja u formalnom i neformalnom obrazovanju u Crnoj Gori.

Projekat  je obuhvatio 65 mladih iz 3 opštine (Budva, Nikšić i Podgorica) koji su aktivno učestvovali u svim fazama od planiranja do sprovođenja projekata, pri čemu su blisko sarađivali sa zajednicom u rješavanju prepoznatih problema, istovremeno razvijajući kompetencije za cjeloživotno učenje.

Sprovedeno je 14 projekata servisnog učenja koji su se ticali prevencije vršnjačkog nasilja, zdravih stilova života, pravne pismenosti, seksualne edukacije, mentalnog zdravlja, itd.

Period sprovođenja: 01.10.2020.- 30.09.2022.

aktivnosti:

CJELOVITI RAZVOJ DJECE I MLADIH KROZ SERVISNO UČENJE

CJELOVITI RAZVOJ DJECE I MLADIH KROZ SERVISNO UČENJE

Ova publikacija je nastala u sklopu projekta ‚‚Servisno učenje za inkluzivnije društvo'' koji sprovodi Forum mladi i neformalna edukacija (Forum MNE). Ova publikacija bazirana je na dosadašnjem iskustvu u sprovođenju projekata servisnog učenja, naučenim lekcijama i...

PROJEKTI SERVISNOG UČENJA

PROJEKTI SERVISNOG UČENJA

65 mladih iz Budve, Nikšića i Podgorice pohađalo je program obuka iz oblasti servisnog učenja, gdje su imali priliku da se upoznaju sa tim kako ovaj koncept može poboljšati njihov proces učenja, ali i pomoći im u razvijanju različitih vještina. Nakon toga, oni su u...

contact

  • Ulica Bratstva i jedinstva 4, 81000 Podgorica
  • +382 (0) 20 602 710
  • montenegro@forum-mne.com

© 2019 - Forum Mne