Promijeni pravila igre

Opšti cilj programa: Kompetentne organizacije civilnog društva djelotvorno sarađuju sa vlastima i zajednicama i doprinose razvoju društva, koje promoviše prava i socio-ekonomski razvoj mladih i u kojem su štetni uticaji alkohola svedeni na minimum.

Specifični ciljevi programa:

  • Osnažiti i izgraditi kapacitete lokalnih aktera kako bi se učinkovito uključili u stvaranje okruženja u kojem su mladi ljudi zdravstveno pismeni i otporni na štetni uticaj alkohola;
  • Akteri civilnog društva utiču na politike i procese donošenja odluka koje se tiču alkohola;
  • Održive i kompetentne organizacije civilnog društva uz podršku IOGT-NTO Movement-a podržavaju aktivnosti zajednica koje su usmjerene na alkohol kao prepreku razvoju, na nacionalnom i lokalnom nivou.

Tokom programa više od 200 organizacija civilnog društva će dobiti priliku da se poveže i udruži svoje resurse sa drugim akterima u cilju smanjenja štetnog uticaja alkohola. Program će direktno uticati na najmanje 2.400 mladih, doprijeti do najmanje 250.000 građana i doprinijeti unapređenju politika na nacionalnom i regionalnom nivou kroz brojne preporuke i inicijative.

Period realizacije: 01/01/ 2023. – 31/ 12/ 2027.

Ukupni budžet: 3.438.000 SEK

Donatori: Projekat se sprovodi uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA) preko ForumCiv-a i IOGT NTO Movement-a.

aktivnosti:

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

contact

  • Ulica Bratstva i jedinstva 4, 81000 Podgorica
  • +382 (0) 20 602 710
  • montenegro@forum-mne.com

© 2019 - Forum Mne