POZIV ZA UČESNIKE/CE U VIRTUELNIM RAZMJENAMA U OBLASTI MEDIJSKE PISMENOSTI I INTERKULTURALNOG DIJALOGA

by | Dec 1, 2023 | aktivnosti, Mladi Zapadnog Balkana, novosti

Forum MNE u okviru projekta „Youth in Western Balkans – A Virtual Postcard“ poziva mlade srednjoškolce/ke i studente/kinje iz cijele Crne Gore od 15 do 25 godina da se prijave za onlajn virtuelne razmjene. Radni jezik interkulturalnih razmjena je engleski.

Virtuelne razmjene vodiće treneri koji su prošli obuke u prethodnim mjesecima. Tema interkulturalnog dijaloga biće pokrivena kroz razgovor o svemu onome što na njega utiče: stereotipi i predrasude, govor mržnje, komunikacija, društvene mreže, medijska pismenost i mnoge druge iz oblasti medija i ljudskih prava. Svaka virtuelna razmjena trajaće 3 do 4 sata.

Kako da se prijaviš?

Prijava će biti moguća putem MLADI kalendara koji je dostupan ovdje. Potrebno je da se registruješ, a registracija je veoma laka: neophodno je da uneseš svoj mejl, ime i prezime, broj mobilnog telefona, lozinku i da označiš zemlju iz koje dolaziš. Nakon toga ćeš moći da se prijaviš na MLADI kalendar i odabereš termin.

Termini su podijeljeni u razmjene namijenjene srednjoškolcima i razmjene namijenjene studentima, jer će se sadržaj razmjena razlikovati zavisno od toga kome su namijenjene. Bitno je da odabereš termin koji želiš i trenera/kinju kod koga/koje ćeš pohađati virtuelne razmjene. Sa tobom će biti mladi iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije.

Koji su uslovi učešća na virtuelnim razmjenama?

Uslovi su sljedeći:

  • Bitno je da si mlada osoba od 15 do 25 godina, srednjoškolac/ka i/ili student/kinja nekog od fakulteta u Crnoj Gori
  • Da imaš pristup internetu
  • Da budeš sve vrijeme na razmjeni koja neće trajati duže od 4 sata

Šta dobijaš?

  • Znanje iz oblasti medijske pismenosti i interkulturalnog dijaloga
  • Razmjenu iskustava sa srednjoškolcima/kama i/ili studentima/kinjama iz regiona
  • Čeka te i sertifikat koji potvrđuje da si uspješno završio/la virtuelnu razmjenu

Sem virtuelnih razmjena na kojima ćeš prisustvovati, u naredne dvije godine pripremamo i mnogo vrijednih nagrada u kojima ćeš moći da učestvuješ baš zato što bio/la dio naših razmjena, te ćeš to znanje moći da prikažeš u kreiranju multimedijalnih sadržaja i osvojiš neke od nagrada. ☺ Pored toga, najaktivniji/e i najuspješniji/e učesnici/ce razmjena imaće priliku da se sastanu uživo (u jednoj od četiri zemlje koje učestvuju u razmjenama) i dobiju podršku projektnog tima da zajedno proizvedu multimedijalne sadržaje koji se bave temom interkulturalnog dijaloga.

Za sve dodatne informacije u vezi sa virtuelnim razmjenama i prijavljivanju možete se obratiti  Ajši Đečević na mejl ajsa.djecevic@forum-mne.com.

Virtuelne razmjene sprovode se u okviru projekta „Youth in Western Balkans – A Virtual Postcard“ u saradnji Instituta za medije i različitosti – Zapadni Balkan i udruženja Omladinska Novinska Asocijacija u Bosni i Hercegovini (ONAuBiH), Foruma mladi i neformalna edukacija (Forum MNE) iz Crne Gore i Mladinski Obrazoven Forum (YEF) iz Severne Makedonije.

Šta čekaš? Prijavi se što prije i budi polaznik/ca naših virtuelnih razmjena.

0 Comments

contact

  • Ulica Bratstva i jedinstva 4, 81000 Podgorica
  • +382 (0) 20 602 710
  • montenegro@forum-mne.com

© 2019 - Forum Mne