Crna Gora dobila prve licencirane omladinske aktiviste

by | Mar 2, 2020 | aktivnosti, novosti

PU Organizator obrazovanja odraslih  “Forum MNE” je u subotu (29.02.2020.) organizovao ispit za sticanje nacionalne stručne kvalifikacije omladinski/omladinska aktivista/aktivistkinja. Ovo je ujedno bila i prva prilika za zvanično sticanje diplome pomenutog zanimanja.

Ispit je položilo 13 kandidata, koji će djelovati u polju omladinskog rada koji je u Zakonu o mladima definisan članom 4 u kome se kaže: Omladinski rad predstavlja aktivnosti koje se realizuju u saradnji sa mladima i za mlade sa ciljem njihovog osamostaljivanja i prelaskom u odraslo doba, učenja, ličnog I društvenog razvoja, u skladu sa njihovim potrebama I mogućnostima, a zasniva se na metodama neformalnog obrazovanja.

Program obrazovanja za sticanje stručne kvalifikacije omladinski/omladinska aktivista/aktivistkinja je doprinos u polju profesionalizacije servisa za mlade i unapređenju omladinske politike u Crnoj Gori. S obzirom na to da zbog specifičnosti zanimanja, ovo nije bilo moguće realizovati kroz formalni sistem obrazovanja, Forum MNE je 15 godina radio na prepoznavanju i priznavanju ovog zanimanja, pa je tako 2017. godine usvojeno zanimanje omladinski aktivista/aktivistkinja.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

contact

  • Ulica Bratstva i jedinstva 4, 81000 Podgorica
  • +382 (0) 20 602 710
  • montenegro@forum-mne.com

© 2019 - Forum Mne