ZUJALICA 1

by | Mar 1, 2021 | aktivnosti, novosti, Pružanje podrške CoE

Na dvočasovnoj interaktivnoj radionici ”Zujalica” učestvovalo je 35 mladih lidera iz 7 osnovnih i srednjih škola. Kroz grupni rad i uz pomoć digitalnih alata, oni su se bliže upoznali sa pojmom aktivizma i volonterizma.

Prvi dio radionice obuhvatao je teorijski dio, nakon čega su dobili zadatak da izaberu najznačajnije demokratske kompetencije koje će razvijati u narednom periodu. Neke od kompetencija koje će lideri usvojiti jesu empatija, samopouzdanje, poštovanje ljudskih prava, humanost i mnoge druge.

”Zujalica” predstavlja umrežavanje mladih lidera koji će prepoznati probleme u svojim zajednicama i osmisliti akcije kao način da se odgovori na njih. Tokom radionica, mladi će razmjenjivati mišljenja o tome koji su izazovi koji postoje u njihovim opštinama, i kako se oni mogu regulisati. Cilj ovog projekta je da svaka škola izabere jedan problem za koji će tražiti rješenje u saradnji sa lokalnom zajednicom. Tokom pripreme i sprovođenja aktivnosti, učenici će imati podršku škole, nastavnika i koordinatora projekta.

0 Comments

contact

  • Ulica Bratstva i jedinstva 4, 81000 Podgorica
  • +382 (0) 20 602 710
  • montenegro@forum-mne.com

© 2019 - Forum Mne