URUČENA OPREMA RESURSNOM CENTRU ZA DJECU I MLADE „PODGORICA“

by | Sep 28, 2020 | aktivnosti, Jednak pristup obrazovanju, novosti, projekti

Novonastala situacija izazvana pandemijom COVID – 19 je dovela do određenih promjena u radu stručnih saradnika i nastavnika zaposlenih u Resursnom centru za djecu i mlade „Podgorica“. U uslovima kada djeca nijesu mogla ići u školu niti dolaziti na individualne tretmane akcenat je stavljen na komunikaciju stručnih saradnika i nastavnog osoblja sa djecom i njihovim roditeljima putem savremenih tehnologija.

Projekat koji Forum MNE sprovodi, a uz finansijsku podršku Britanske ambasade Podgorica, „Jednak pristup obrazovanju za sve – povećanje dostupnosti i kvaliteta obrazovanja djece sa posebnim obrazovnim potrebama“ će omogućiti poboljšanje kvaliteta komunikacije na relacijama: nastavnik/stručni saradnik, roditelj i dijete.

Oprema (lap top, 3 tableta, 2 kamere, 2 držača za kamere, anReader) koja je uručena Resursnom centru za djecu i malde „Podgorca“ omogućiće da stručni saradnici snime individualni tretman ili njegove djelove za neke tipične smetnje i teškoće u razvoju što će biti od izuzetne važnosti za roditelja, dijete, ali i za stručne službe redovnog vaspitno obrazovnog sistema.

Oprema će naći mjesto upotrebe ne samo u ovim vanrednim okolnostima, nego u svim slučajevima kada dijete iz opravdanih razloga bude spriječeno da redovno dolazi na tretmane ili u školu.

Projekat teži da osigura jednak pristup obrazovanju djece sa posebnim obrazovnim potrebama tokom COVID-19 pandemije, kroz obezbjeđivanje ključne opreme Resursnom centru i stručne obuke osoblju Centra. Projekat će unaprijediti i saradnju Centra sa roditeljima, koji su jedan od ključnih aktera u obrazovanju djece sa posebnim obrazovnim potrebama, pogotovu tokom uspostavljanja i podrške učenju od kuće.

0 Comments

contact

  • Ulica Bratstva i jedinstva 4, 81000 Podgorica
  • +382 (0) 20 602 710
  • montenegro@forum-mne.com

© 2019 - Forum Mne