Spajamo lijepe priče

by | Apr 17, 2018 | aktivnosti, Podijeljena-proslost

U subotu, 24. marta, Forum MNE obilježio je akciju Sat za Planetu u saradnji sa organizacijama Green Home i Biciklo.me. Akcija se tradicionalno održava u cilju skretanja pažnje na važnost očuvanja životne sredine moć koju mi kao individualci imamo u tom procesu.Kampanja Foruma MNE organizovana je u sklopu projekta “Podijeljena prošlost-zajednička budućnost”. Ovaj projekat se bavi podsticanjem saradnje između zemalja u regionu i stavljanjem fokusa na sve one stvari koje nas povezuju.

Jedna od tih stvari su bogati prirodni resursi kojima su sve zemlje u regionu obdarene. Međutim, zajedničko nam je i olako shvatanje prirode koja nas okružuje. U očuvanju prirodnih resursa i smanjenju uticaja klimatskih promjena možemo uspjeti samo ako djelujemo udruženim snagama. Upravo zbog toga smo odlučili da je dan kad se održava akcija ‚‚Sat za planetu” pravi dan za odžavanje naše kampanje. Zemlje Zapadnog Balkana mogu i moraju zajedničkim snagama djelovati u pravcu zaštite životne sredine. Na kraju, ovom akcijom pružamo podršku našim prijateljima iz organizacija Biciklo.me i Green Home u njihovoj borbi za bolju sredinu u kojoj živimo.

Događaj organizovan na Trgu nezavisnosti okupio je više stotina mladih ljudi, koji su učestvovali u muzičko-zabavnom programu i pisali poruke svojim vršnjacima iz zemalja regiona.

0 Comments

contact

  • Ulica Bratstva i jedinstva 4, 81000 Podgorica
  • +382 (0) 20 602 710
  • montenegro@forum-mne.com

© 2019 - Forum Mne