POZIV ZA UČEŠĆE U OMLADINSKOJ RAZMJENI U PRIZRENU

by | Jun 20, 2023 | aktivnosti, HEARMI, novosti

Ukoliko imaš 15 – 17 godina, i dolaziš iz Podgorice, Danilovgrada, Zete ili Tuzi, imaš želju da putuješ, razvijaš nova znanja i vještine, ovo je prava prilika za tebe!

Kako na najbolji način provesti ljeto? Pa na kampu, okružen vršnjacima, uz učenje o servisnom učenju kroz zabavan i kreativan način..

Forum MNE otvara Poziv za mlade za učešće u omladinskoj razmjeni u Prizrenu na temu servisnog učenja koja će obuhvatiti i učesnike iz Bosne i Hercegovine, Kosova i Rumunije. 

KRITERIJUMI ZA UČEŠĆE U RAZMJENI

  • Učesnici treba da budu uzrasta 15-17 godina;
  • Aktivno učešće u razmjeni kao i sprovođenju projekata u zajednici po povratku u Crnu Goru  (avgust – oktobar) ;
  • Posjedovanje validnog pasoša;
  • Mogućnost sporazumijevanja na engleskom jeziku;
  • Da su oba roditelja/staratelja saglasna sa putovanjem i učešćem u razmjeni.

*Po odabiru učesnika potrebno je dostaviti i ovjerenu Saglasnost roditelja za putovanje maloljetnog djeteta. Ukoliko prođeš u drugi krug, tim Foruma MNE će kontaktirati tvoje roditelje/staratelje po pitanju saglasnosti za učešće.

VRIJEME I MJESTO ODRŽAVANJA:

Na razmjeni će iz Crne Gore učestvovati 13 mladih ljudi, a među njima će biti i učesnici koji su bili dio omladinske razmjene koja se održala u julu 2022., u Rumuniji. Razmjena će se održati u Loyola Kampusu, Prizren, u periodu od 12 – 20. jula 2023. godine. Učesnici će biti smješteni u Kampusu – 2 do 3 učesnika po sobi. Svi obroci će pokriveni tokom cijelog trajanja omladinske razmjene, uz pauze za užinu.

KAKO SE PRIJAVITI?

KLIKNI OVDJE I ISPUNI PRIJAVNU FORMU!

Poziv je otvoren do 27.06.2023. u 12h.

U slučaju da imaš bilo kakvih dodatnih pitanja ili ti treba pomoć oko ispunjavanja prijave slobodno nam piši. Kontakt osoba je Ajša Đečević, ajsa.djecevic@forum-mne.com, +38269361177.

KAKO ĆEMO ODABRATI UČESNIKE:

Na osnovu prijave i motivacije koju ste pokazali odabraćemo učesnike koji prolaze u naredni krug. Kako bi vas bolje upoznali i razjasnili potencijalne nedoumice organizovaćemo kratke intervjue nakon čega ćemo odabrati 13 učesnika koji će biti dio razmjene.

PREVOZ:

Polazak će biti organizovan 12. jula iz Podgorice. Učesnici će putovati autobusom koji je opremljen po evropskim standardima. Svim učesnicima će biti obezbijeđeno putno osiguranje tokom cijelog trajanja razmjene.

KO BRINE O SIGURNOSTI DJECE:

Sa djecom će u pratnji biti 2 mentorke iz Foruma MNE, koje će nadgledati cjelokupni put i boravak djece i koje će se postarati za bezbjednost djece od polaska iz Crne Gore do povratka. Kontakt osoba je Ajša Đečević, i možete je kontaktirati na broj telefona +38269361177.

TROŠKOVI PUTA I BORAVKA:

Troškove puta, boravka kao i hrane snose organizatori.

KAKAV JE PROGRAM KOJI PRATITE?

Učenici će svakog dana učestvovati u radionicama neformalnog obrazovanja, počev od uvoda u servisno učenje, šta je to zajednica kao i formiranje zajedničkih osnova za učenje i potrebe zajednice. Tokom trećeg i četvrtog dana učesnici će raditi na planiranju projekata servisnog učenja kao i analize prepoznatih potreba zajednice, a uslijediće i vanjske zabavne aktivnosti. Tokom šestog i sedmog dana radiće se na finalizaciji planiranja projekata servisnog učenja i narednim koracima.

Po povratku u Crnu Goru, učesnici će imati zadatak da u svojim zajednicama realizuju planirane projekte servisnog učenja uz podršku mentorki iz Foruma MNE.

Plan rada tokom razmjene možete pogledati OVDJE.

Info paket sa svim informacijama je dostupan OVDJE.

*Omladinska razmjena dio je projekta HEARMI koji finansira Evropska komisija – Izgradnja kapaciteta u oblasti mladih, a implementiraju je organizacije Forum MNE (Crna Gora), TOKA (Kosovo), MIOS (Bosna i Hercegovina) i FNO (Rumunija). Forum MNE ima 20 godina iskustva u omladinskom radu i organizaciji različitih programa za mlade ljude i djecu.

0 Comments

contact

  • Ulica Bratstva i jedinstva 4, 81000 Podgorica
  • +382 (0) 20 602 710
  • montenegro@forum-mne.com

© 2019 - Forum Mne