POZIV ZA UČEŠĆE U INTERNACIONALNOM SMART KAMPU

by | Jun 29, 2023 | Aktivni mladi, aktivnosti, novosti

Nastavljamo ljeto kampova i razmjena sa Pozivom za učešće na SMART kampu koji će obuhvatiti mlade iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Srbije, Albanije, Kosova, Sjedinjenih Američkih Država i Izraela.

Ako ovog ljeta želiš da putuješ, upoznaješ ljude iz drugih zemalja i unaprijediš svoje znanje u polju digitalne i medijske pismenosti- ovo je prilika za tebe!

KRITERIJUMI ZA UČEŠĆE U RAZMJENI

  • Učesnici treba da budu uzrasta 15-18 godina;
  • Aktivno učešće u kampu kao i sprovođenju projekata u zajednici na temu digitalne pismenosti i borbe protiv lažnih vijesti po povratku u Crnu Goru (oktobar 2023 – april 2024);
  • Uključivanje još 10 mladih tokom sprovođenja projekata u zajednici;
  • Mjesto prebivališta: Podgorica, Tuzi, Zeta ili Danilovgrad;
  • Posjedovanje validnog pasoša;
  • Mogućnost sporazumijevanja na engleskom jeziku;
  • Da su oba roditelja/staratelja saglasna sa putovanjem i učešćem u razmjeni.

*Po odabiru učesnika potrebno je dostaviti i ovjerenu Saglasnost roditelja za putovanje maloljetnog djeteta. Ukoliko prođeš u drugi krug, tim Foruma MNE će kontaktirati tvoje roditelje/staratelje po pitanju saglasnosti za učešće.

VRIJEME I MJESTO ODRŽAVANJA:

Na razmjeni će iz Crne Gore učestvovati 6 mladih ljudi iz Crne Gore. Razmjena će se održati u Loyola Kampusu, Prizren, u periodu od 25 – 31. jula 2023. godine. Učesnici će biti smješteni u Kampusu – 2 do 3 učesnika po sobi. Svi obroci će pokriveni tokom cijelog trajanja omladinske razmjene, uz pauze za užinu.

KAKO SE PRIJAVITI?

 KLIKNI OVDJE I ISPUNI PRIJAVNU FORMU!

Poziv je otvoren do 09.07.2023. u 12h.

U slučaju da imaš bilo kakvih dodatnih pitanja ili ti treba pomoć oko ispunjavanja prijave slobodno nam piši. Kontakt osoba je Ajša Đečević, ajsa.djecevic@forum-mne.com, +38269361177.

KAKO ĆEMO ODABRATI UČESNIKE:

Na osnovu motivacije i prethodnog iskustva u pomenutim oblastima odabraćemo učesnike koji prolaze u naredni krug. Kako bi vas bolje upoznali i razjasnili potencijalne nedoumice organizovaćemo kratke intervjue nakon čega ćemo odabrati 6 učesnika koji će biti dio kampa.

PREVOZ:

Polazak će biti organizovan 25. jula iz Podgorice. Svi troškovi prevoza će biti pokriveni od strane Foruma MNE kao i putno osiguranje tokom cijelog trajanja kampa.

KO BRINE O SIGURNOSTI DJECE:

Sa djecom i mladima će u pratnji biti mentorka iz Foruma MNE, koja će nadgledati cjelokupni put i boravak djece i koja će se postarati za bezbjednost djece od polaska iz Crne Gore do povratka. Kontakt osoba je Ajša Đečević, i možete je kontaktirati na broj telefona +38269361177.

TROŠKOVI PUTA I BORAVKA:

Troškove puta, boravka kao i hrane snose organizatori.

KAKAV JE PROGRAM KOJI PRATITE?

Učesnici će svakog dana učestvovati u radionicama neformalnog obrazovanja, počev od uvoda u servisno učenje, sticanje novih znanja u polju digitalne pismenosti i borbe protiv lažnih vijesti uz mentorstvo BIRN eksperata, građenje kapaciteta u oblasti učešća u procesima donošenja odluka, kao i kreiranja projekata.

Po povratku u Crnu Goru, učesnici će imati zadatak da u svojim zajednicama realizuju planirane projekte servisnog učenja uz podršku mentorki iz Foruma MNE.

Plan rada tokom razmjene možete pogledati OVDJE.

Informacioni paket možeš naći OVDJE.

*Aktivnost je dio projekta Aktivni mladi za mir i napredak, koji sprovodi MIOS (Bosna i Hercegovina) u partnerstvu sa organizacijama TOKA (Kosovo) i Forum MNE (Crna Gora). Projekat je podržan kroz regionalni grant “SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan”, regionalni projekat koji sprovode Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Centar za istraživanja i javne politike (CRPM) i Institut za demokratiju i medijaciju (IDM), a finansijski ga podržava Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

0 Comments

contact

  • Ulica Bratstva i jedinstva 4, 81000 Podgorica
  • +382 (0) 20 602 710
  • montenegro@forum-mne.com

© 2019 - Forum Mne