POZIV ZA MLADE ZA UČEŠĆE U OMLADINSKOJ RAZMJENI U RUMUNIJI

by | Jun 22, 2022 | aktivnosti, HEARMI, novosti, Servisno ucenje

Imaš 14-17 godina, dolaziš iz Budve, Podgorice, Danilovgrada ili Tuzi i želiš da putuješ i razvijaš nova znanja i vještine?

Evo prilike za tebe!

Forum MNE otvara Poziv za mlade za učešće u omladinskoj razmjeni u Rumuniji na temu Servisnog učenja koja će obuhvatiti i učesnike iz Bosne i Hercegovine, Kosova i Rumunije.

KRITERIJUMI ZA UČEŠĆE U RAZMJENI

  • Učesnici treba da budu uzrasta 14-17 godina;
  • Aktivno učešće u razmjeni kao i sprovođenju projekata u zajednici po povratku u Crnu Goru (avgust- decembar);
  • Posjedovanje validnog pasoša;
  • Mogućnost sporazumijevanja na engleskom jeziku;
  • Da su oba roditelja/staratelja saglasna sa putovanjem i učešćem u razmjeni.

*Po odabiru učesnika potrebno je dostaviti i ovjerenu Saglasnost roditelja za putovanje maloljetnog djeteta

VRIJEME I MJESTO ODRŽAVANJA:

Na razmjeni će iz Crne Gore učestvovati 13 mladih ljudi. Razmjena će se održati u mjestu Baile Tusnad (Rumunija), u periodu od 11-18. jula 2022. godine. Učesnici će biti smješteni u Iris Vila (Pensiunea Iris) – 2 do 4 učesnika po sobi. Doručak, ručak i večera biće pokriveni tokom cijelog trajanja omladinske razmjene.

KAKO SE PRIJAVITI?

Vrlo lako!

Klikni na link ispod i prijavi se:

APLIKACIONA FORMA

Poziv je otvoren do 04.07. u 12h.

U slučaju da imaš bilo kakvih dodatnih pitanja ili ti treba pomoć oko ispunjavanja prijave slobodno nam piši. Kontakt osoba je Katica Nišavić, katica.nisavic@forum-mne.com, +382 68 691 511

KAKO ĆEMO ODABRATI UČESNIKE:

Na osnovu prijave i motivacije koju ste pokazali odabraćemo učesnike koji prolaze u naredni krug. Kako bi vas bolje upoznali i razjasnili potencijalne nedoumice organizovaćemo kratke intervjue nakon čega ćemo odabrati 13 učesnika koji će biti dio razmjene.

PREVOZ:

Dan polaska je 10. jula iz Podgorice. Učesnici će putovati autobusom koji je opremljen po evropskim standardima zajedno sa vršnjacima iz Kosova. Svim učesnicima će biti obezbijeđeno putno osiguranje tokom cijelog trajanja razmjene.

 KO BRINE O SIGURNOSTI DJECE:

Sa djecom će u pratnji biti 2 mentorke iz Foruma MNE, koje će nadgledati cjelokupni put i boravak djece i koje će se postarati za bezbjednost djece od polaska iz Crne Gore do povratka. Kontakt osoba je Katica Nišavić, i možete je kontaktirati na broj telefona +382 68 691 511.

TROŠKOVI PUTA I BORAVKA:

Troškove puta, boravka kao i hrane snose organizatori.

KAKAV JE PROGRAM KOJI PRATITE?

Učenici će svakog dana učestvovati u radionicama neformalnog tipa, počev od uvoda u servisno učenje, šta je to zajednica kao i formiranje zajedničkih osnova za učenje i potrebe zajednice. Tokom trećeg i četvrtog dana učesnici će raditi na planiranju projekata servisnog učenja kao i analize prepoznatih potreba zajednice, a uslijediće i vanjske zabavne aktivnosti. Tokom šestog i sedmog dana radiće se na finalizaciji planiranja projekata servisnog učenja i narednim koracima.

Po povratku u Crnu Goru, učesnici će imati zadatak da u periodu od 6 mjeseci u svojim zajednicama realizuju planirane projekte servisnog učenja u manjim grupama uz podršku mentorki iz Foruma MNE.

Plan rada tokom razmjene možete pogledati OVDJE.

*Omladinska razmjena dio je projekta HEARMI koji finansira Evropska komisija – Izgradnja kapaciteta u oblasti mladih a implementiraju je organizacije Forum MNE (Crna Gora), TOKA (Kosovo), MIOS (Bosna i Hercegovina) i FNO (Rumunija). Forum MNE ima 20 godina iskustva u omladinskom radu i organizaciji različitih programa za mlade ljude i djecu.

0 Comments

contact

  • Ulica Bratstva i jedinstva 4, 81000 Podgorica
  • +382 (0) 20 602 710
  • montenegro@forum-mne.com

© 2019 - Forum Mne