POZIV ZA LOKALNE HEROJE I HEROINE

by | Apr 19, 2024 | aktivnosti, novosti, Odrzivi mehanizmi

Ako si mlada osoba od 15-30 godina i živiš u Pljevljima, Mojkovcu, Plavu ili Petnjici- ovaj poziv je za tebe!

Raspisujemo poziv za lokalne mlade heroje i heroine koji će ovog ljeta zajedno sa svojim mentorima/mentorkama raditi na razvoju i sprovođenju akcija u zajednici na temu prevencije i suzbijanja vršnkačkog nasilja.

Akcije će se planirati uz pomoć metodologije servisnog učenja o kojoj ćeš više saznati od svojih mentora/mentorki, kao i o tehnikama istraživanja, vršnjačkom nasilju, pisanju projekata i još mnogo toga!

Zato- klikni na link ispod i prijavi se!

https://forms.gle/dDhYtkQ2JvHzrAru7

Rok za prijave je 30.04.2024. u 12h.

Nakon zatvaranja poziva, administratori/ke omladinskih klubova će uz podršku predstavnika/ca srednjih škola i lokalne samouprave izvršiti selekciju prijavljenih učesnika/ca.

Među glavnim kriterijumima za odabir nalaze se motivacija za učešće u projektu i spremnost za doprinos pozitivnim promjenama u svojoj lokalnoj zajednici.

Prednost će imati mladi ljudi koji nemaju prethodno iskustvo u aktivnostima neformalnog obrazovanja.

Odabrani učesnici/e će od maja do septembra 2024. godine raditi na pripremi i sprovođenju lokalnih akcija servisnog učenja a onda i na organizaciji festivala kako bi proslavili rezultate.

*Poziv je objavljen u okviru projekta Uspostavljanje održivih mehanizama za osnaživanje mladih na lokalnom nivou kroz programe servisnog učenja i podršku omladinskim servisima, koji sprovodi Forum MNE u partnerstvu sa Centrom za seoski razvoj, a u okviru projekta ,,Socio-ekonomsko osnaživanje mladih kroz efikasne omladinske servise” koji finansiraju  Ministarstvo sporta  i mladih i UNDP, a sprovodi UNDP.

0 Comments

contact

  • Ulica Bratstva i jedinstva 4, 81000 Podgorica
  • +382 (0) 20 602 710
  • montenegro@forum-mne.com

© 2019 - Forum Mne