ODRŽANA ONLINE RADIONICA ZAGOVARANJE I IZGRADNJA PARTNERSTAVA

by | May 25, 2023 | Aktivni mladi, aktivnosti, novosti

Online radionica Zagovaranje i izgradnja partnerstva je okupila 30 omladinskih lidera/ki iz 6 zemalja Zapadnog Balkana i održana je 23.05.2023. godine.

Radionica za omladinske lidere predstavlja prvu od dvije aktivnosti programa za jačanje kapaciteta, koji pored ove uključuje i četvorodnevni trening u Podgorici.

Cilj ove radionice je bio da se omladinski lideri/ke međusobno upoznaju i upoznaju sa svojim ulogama i odgovornostima tokom implementacije projekta.

Takođe, metodologija servisnog učenja je predstavljena kao i aktivnosti Mreže za servisno učenje u Centračnoj i Istočnoj Evropi.

Aktivnost dio je projekta Aktivni mladi građani za mir i napredak koji nastoji podstaći lokalna i regionalna partnerstva između OCD i lokalnih samouprava za dobro upravljanje s mladima koji učestvuju u procesima donošenja odluka i jačanju participativne demokratije u zemljama Zapadnog Balkana.

Cilj projekta će biti postignut kroz metodologiju servisnog učenja, a uloga omladinskih lidera će biti da podrže mlade ljude u formiranju, oblikovanju i sprovođenju inicijativa servsnog učenja u lokalnoj zajednici, vodeći računa da se inicijative sprovode u saradnji sa lokalnim vlastima unutar lokalne zajednice, a u okviru tema: digitalna pismenost, učešće civilnog društva i borba protiv lažnih vijesti.

*Projekat Aktivni mladi građani za mir i napredak sprovodi MIOS (Bosna i Hercegovina) u partnerstvu sa organizacijama TOKA (Kosovo) i Forum MNE (Crna Gora). Projekat je podržan kroz regionalni grant “SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan”, regionalni projekat koji sprovode Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Centar za istraživanja i javne politike (CRPM) i Institut za demokratiju i medijaciju (IDM), a finansijski ga podržava Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

0 Comments

contact

  • Ulica Bratstva i jedinstva 4, 81000 Podgorica
  • +382 (0) 20 602 710
  • montenegro@forum-mne.com

© 2019 - Forum Mne