ODRŽAN TRENING ZAGOVARANJE I IZGRADANJA PARTNERSTAVA

by | Nov 7, 2023 | Aktivni mladi, aktivnosti, novosti

Trening za omladinske lidere Zagovaranje i izgradnja partnerstava je održan u periodu od 31.10.-03.11.2023. godine u Podgorici, i okupio je 30 učesnika/ca iz 6 zemalja Zapadnog Balkana.

Cilj treninga je upoznavanje učesnika/ca sa metodologijom servisnog učenja i koracima u razvoju aktivnosti, kao i izgradnja kapaciteta u polju zagovaranja i uspostavljanja partnerstava sa donosiocima odluka na lokalnom i nacionalnom nivou, digitalne pismenosti i borbe protiv lažnih vijesti.

Imajući u vidu značaj uspostavljanja partnerstava, naročito kada je riječ o lokalnim samoupravama, tokom drugog dana treninga gosti su bili gdin Danilo Vučinić u ime Glavnog grada Podgorica i gđa Ivana Nedović u ime Zajednice opština Crne Gore.

Tokom trening dogovoreni su i naredni koraci u projekt pri čemu će uloga omladinskih lidera (nastavnika/ca i praktičara/ki omladinskog rada) biti da zajedno sa partnerskim organizacijama podrže mlade ljude u formiranju, oblikovanju i sprovođenju inicijativa servsnog učenja u lokalnoj zajednici u oblasti digitalne i medijske pismenosti, vodeći računa o tome da se inicijative sprovode u saradnji sa lokalnim vlastima unutar zajednice.

*Aktivnost je dio projekta Aktivni mladi građani za mir i napredak ,koji sprovodi MIOS (Bosna i Hercegovina) u partnerstvu sa organizacijama TOKA (Kosovo) i Forum MNE (Crna Gora). Projekat je podržan kroz regionalni grant “SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan”, regionalni projekat koji sprovode Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Centar za istraživanja i javne politike (CRPM) i Institut za demokratiju i medijaciju (IDM), a finansijski ga podržava Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške.

0 Comments

contact

  • Ulica Bratstva i jedinstva 4, 81000 Podgorica
  • +382 (0) 20 602 710
  • montenegro@forum-mne.com

© 2019 - Forum Mne