Održan drugi blok obuka u okviru servisnog učenja

by | Mar 13, 2018 | aktivnosti, Servisno ucenje

Od 2-4. i od 9-11. marta održani su treninzi druge faze projekta ‘’Servisno učenje’’. Podjsetimo, na prvim treninzima održanim u martu studenti i studentkinje Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore i Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran, kao i podgorički srednjoškolci i srednjoškolke, upoznali su se sa konceptom servisnog učenja i metodama istraživanja.

Nakon toga, učesnici su u periodu između dva treninga radili na sprovođenju istraživanja u odabranim zajednicama. Prvog dana treninga, učesnici su imali priliku da predstave nalaze svojih istraživanja, uključujući metodologiju, glavne nalaze i preporuke. Učesnici su svoja istraživanja sprovodili u saradnji sa zajednicama, a to su bili srednjoškolci, pripadnici romske populacije, azilanti, korisnici psihoaktivnih supstanci, stanovnici mjesnih zajednica Stara varoš i Stari aerodrom.

Drugog i trećeg dana treninga, učesnici su radili na razvoju svojih ideja za projekte servisnog učenja. Imali su priliku da se upoznaju sa principom razvoja projektne ideje, razvojem ciljeva i podciljeva, aktivnosti, definisanjem indikatora uspjeha, razvojem plana monitoringa i evaluacije, ali i sa izradom budžeta. Tokom treninga radilo se na razvoju ukupno deset projektnih ideja. Studenti će se baviti projektima iz oblasti prevencije narkomanije, integracije azilanata u društvo, osmišljavanju radionica za djecu iz romske populacije, podizanju svijesti o problemu prosjačenja, uređenju igrališta, kao i postizanju veće kohezije u odjeljenjima osnovnih škola. Srednjoškolci su odabrali da se bave temama aktivizma mladih, saradnje između škola, ženskim pravima, kulturnim potrebama mladih, problemima u saobraćaju. Projekti servisnog učenja sprovodiće se u naredna tri mjeseca.

0 Comments

contact

  • Ulica Bratstva i jedinstva 4, 81000 Podgorica
  • +382 (0) 20 602 710
  • montenegro@forum-mne.com

© 2019 - Forum Mne