NIJEMI FILM KAO VANNASTAVNA AKTIVNOST – CHAT SPACE

by | Mar 15, 2021 | aktivnosti, novosti, Omladinska fikcija

Online dvodnevna radionica pod nazivom Nijemi film kao vannastavna aktivnost okupio je nastavnike/ce iz 4 crnogorske škole: JU Srednja mješovita škola Golubovci, JU Gimnazija “Panto Mališić”, Berane, JU Gimnazija “Petar I Petrović Njegoš”, JU Srednja mješovita škola “25. maj” Tuzi. Svaka škola delegirala je po 2 predstavnika koji će motivisati učenike da se priključe inicijativi Međunarodnog festivala nijemog filma za mlade.

Tokom treninga razgovaralo se o važnosti angažovanja djece kroz vannastavne aktivnosti i podsticanje kreativnosti kao jedne od neophodnih preduslova za stvaralaštvo i razvoj.

Nastavnici su upoznati sa idejom i konceptom Međunarodnog festivala nijemog filma za malade, procedurama i načinima učešća, kao i načinima podrške i podsticanja mladih za učešće.

Uvođenjem ovog koncepta, kod mladih će se razvijati sljedeće kompetencije: timski rad, empatija, kritičko razmišljanje, a od ključnih vještina:  digitalne vještine, informatička pismenost i kreativno pisanje.

Radionica je obuhvatila edukativni segment koji se ticao procesa snimanja filmova, a za ovaj dio od velikog značaja bili su tutorijali koji su nastali u okviru ovog projekta.

Obuka je održana 11. i 12. 03. 2021. godine.

U nastavku će biti organizovana informativna sesija za sve zainteresovane mlade ljude iz Crne Gore, uzrasta 16 do 20 godine. Info sesija će biti održana prije zvaničnog otvaranje platforme u okviru koje će se slati nijemi filmovi, koji će ući u takmičarsku fazu. Najbolji nijemi filmovi, koji budu urađeni po pravilima IYSFF će biti prikazani na podgoričkom Underhill festival i na Međunarodnom festival nijemog filma za mlade (www.makesilentfilm.com )

Projekat Omladinska  fikcija bez riječi podržava Ambasada SAD u Podgorici.

0 Comments

contact

  • Ulica Bratstva i jedinstva 4, 81000 Podgorica
  • +382 (0) 20 602 710
  • montenegro@forum-mne.com

© 2019 - Forum Mne