NEDELJA GLOBALNOG OBRAZOVANJA 2020

by | Sep 25, 2020 | aktivnosti, novosti

Svijet je naš, pokrenimo akciju zajedno!
Pridružite se ,,Nedelji globalnog obrazovanja’’ od 16. do 20. novembra 2020 – #GEW20

,,Nedelja globalnog obrazovanja’’ je svjetska inicijativa za podizanje svijesti i poziv da zajedno razmislimo o našem svijetu, koristeći globalno obrazovanje kao sredstvo solidarnosti i promjena. Pridružite se ostalim globalnim građanima u ovoj nedelji akcije i doprinesite održivom i pravednom svijetu. Podijelite svoja rješenja kako bismo preispitali naše navike i načine života, trošenja i konzumiranja ali i pronalaženje novih načina obrazovanja i socijalizacije.

Tokom ,,Nedelje globalnog obrazovanja’’, organizacije civilnog društva, omladinske organizacije, razvojne organizacije, lokalne i nacionalne samouprave, organizacije zasnovane na vjeri i drugi akteri okupljaju se kako bi podigli svijest o značaju saradnje za zaštitu našeg svijeta i budućnosti kroz brojne aktivnosti: debate uživo i razgovore, festivale kratkog filma, takmičenja u plakatima, globalna predavanja, radionice, kampanje na društvenim mrežama i još mnogo toga.

Prikupljanje i spajanje ideja je od suštinskog značaja za ovu globalnu inicijativu. Sve zainteresovane zemlje članice Savjeta Evrope mogu da učestvuju na Globalnoj nedelji obrazovanja tako što će kontaktirati nacionalne koordinatore, direktno se uključiti u neke od aktivnosti koje su već planirane ili predlažući nove.

Svi su pozvani! #GEW20

Link ka obrascu za registraciju OVDJE.

0 Comments

contact

  • Ulica Bratstva i jedinstva 4, 81000 Podgorica
  • +382 (0) 20 602 710
  • montenegro@forum-mne.com

© 2019 - Forum Mne