NAJAVA MEĐUNARODNOG OMLADINSKOG FESTIVALA NIJEMOG FILMA

by | Apr 2, 2021 | aktivnosti, novosti, Omladinska fikcija

Od ove godine vrata Međunarodnog omladinskog festivala nijemog filma (International Youth Silent Film Festival – IYSFF) iz Portlanda, SAD su otvorena i za crnogorsku omladinu.

Riječ je o takmičarskom festivalu nijemih filmova, u kojem učestvuju mladi uzrasta od 16 do 20 godina.

Za ovaj festival vam nije potrebna profesionalna oprema, studio, dovoljno je da imate telefon i da na što kreativniji način prenesete svoju priču.

Osim pravila koje se tiče starosne dobi, mladi stvaraoci za svoj film moraju koristiti jedinstvenu festivalsku muziku koja se može preuzeti sa www.makesilentfilm.com i koja se ni u kom slučaju ne smije modifikovati. Dužina filma traje tačno onoliko koliko i muzika koju mladi odaberu, a koja traje u prosjeku do 3 minuta.

Svoj film možete prijaviti OVDJE, od 01. aprila do 20. maja 2021. godine, nakon čega se vaše filmsko ostvarenje može naći na ovogodišnjem UnderhillFest-u, zatim na Međunarodnoj nagradnoj smotri u Portlandu, gdje možete osvojiti vrijedne nagrade.

Forum mladi i neformalna edukacija (Forum MNE) uz podršku Ambasade SAD u Podgorici, kroz projekat Omladinska fikcija bez riječi predstavio je koncept i omogućio mladima iz Crne Gore da učestvuju na festivalu.   

U nastavku možete preuzeti i informativni paket, u kojem se osim detaljnih instrukcija za učešće i prijavljivanje filma, mogu naći i korisni materijali koji vam mogu pomoći u samom procesu kreiranja scenarija, storyboard-a, kao i preporuke koje se tiču same montaže.

Za preuzimanje informativnog paketa, kliknite OVDJE.

 

0 Comments

contact

  • Ulica Bratstva i jedinstva 4, 81000 Podgorica
  • +382 (0) 20 602 710
  • montenegro@forum-mne.com

© 2019 - Forum Mne