Nacionalna laboratorija za društvene inovacije

by | Apr 17, 2018 | aktivnosti, Podijeljena-proslost

Forum MNE organizovao je 30. i 31. marta dvije radionice “Nacionalna laboratorija za društvene inovacije’’ u sklopu projekta Podijeljenja prošlost-zajednička budućnost.

Radionice su se bavile društvenim izazovima na putu ka regionalnom pomirenju i predstavlja početak procesa kreiranja inovativnih alata za postizanje mira.

Radionice su okupile predstavnike javne uprave, civilnog sektora, mladih, biznisa i sektora preduzetništva, medija i obrazovanja. Učesnici su se na radionicama bavili temom regionalnog pomirenja I saradnje, a iz ugla razvoja inovativnih alata I proizvoda.

Pokrenuta su I pitanja međusektorske i međuregionalne saradnje i razmijenjena mišljenja o inovativnim pristupima u umrežavanju aktera iz regiona. Radionice su okupile preko 80 učesnika, a održane su u Kulturno-sportskom centru Univerziteta Crne Gore.

Ovakve radionice organizuju se u svim državama učesnicama na projektu. Radionice su vodile omladinske radnice Sabra Decević I Kristina Ćetković.

Projekat „Podijeljena prošlost-zajednička budućnost“ se bavi podsticanjem saradnje između zemalja u regionu i stavljanjem fokusa na sve one stvari koje nas povezuju. Počeo je 1. januara 2016. godine, a realizuje ga 18 partnera kroz projektni konzorcijum koji uključuje nevladine organizacije, istraživačke institute, fondacije, resursne centre, Erasmus NA, te 13 pridruženih poslovnih partnera. U narednom period u sklopu projekta biće objavljen poziv za dodjelu malih grantova.

0 Comments

contact

  • Ulica Bratstva i jedinstva 4, 81000 Podgorica
  • +382 (0) 20 602 710
  • montenegro@forum-mne.com

© 2019 - Forum Mne